SD störst enligt Metro/Yougov – samtidigt ökar övriga rejält

I går kom julimätningen från Yougov/Metro och trenden är tydlig med fortsatt polarisering. Intressant är också att kategorin “övrigt” ökar rejält.

VAL2018. När Metro publicerar sin opinionsundersökning för juli månad står det klart att Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna är de stora segrarna. Men något har också hänt i stapeln som visar övriga partier. SD får i mätningen 25,7 procent medan Socialdemokraterna hamnar på 21,2. Moderaterna ligger på 15,9 och sedan kommer V med 9,8. Ut åker både Miljöpartiet och Kristdemokraterna.

I undersökningen redovisas FI separat och de ligger nu på 1,0 procent, vilket är 0,4 procent lägre än i juni. Tittar vi sedan på stapeln för övriga partier så stod den på 3,4 procent i juni medan den i juli höjts till 4,7 procent. Ett parti utanför riksdagen skulle alltså kunna ha 4 procent med 0,7 procent över till andra. Många frågar sig nog hur stor andel av dessa 4,7 som tillfaller Alternativ för Sverige.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}