Jean-Claude Juncker kräver respekt

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker gillar inte att reportrar ställer frågor om hans snubblande vid Natomötet förra veckan.

KLUNKER-JUNCKER. Förra veckan blev videon av Jean-Claude Junckers snubblande vid Natomötet viral. Hela världen undrade varför Juncker uppträder uppenbart berusad och måste stagas upp av övriga deltagare. Vid en presskonferens i går sa han på direkt fråga om han var berusad:

– Det är fantastiskt att så många människor är experter på mitt medicinska tillstånd. Jag har läst vad folk skriver och ja, jag hade kramp i mitt ben och jag var på Natomötet och det finns betydligt viktigare saker att fokusera på än mitt hälsotillstånd. Jag har ärligt talat inte tid för sådant småaktigt nonsens.

Juncker fortsätter hävda att snubblandet beror på hans ischias som ger honom akuta bensmärtor. Men i videon syns hur han tappar balansen och bara förhindras från att trilla i backen genom att exempelvis Nederländernas premiärminister hjälper honom att hålla sig på benen.

– Jag kräver respekt, sa han med direkt adress till den österrikiske politikern Harald Vilimsky som krävde hans avgång efter händelsen.

Junckers snubblande har tidigare ifrågasatts av reportrar. Men en talesman för EU-kommissionen kallade incidenten ”mer än smaklös” och ”orättvis”:

– Jag tycker det är mer än smaklöst att vissa tidningar försöker sätta förolämpande rubriker genom att utnyttja president Junckers smärta, sa Margaritis Schinas vid en presskonferens.

Se Junckers försvarstal här.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}