”Svenska” IS-fångar kan redan ha börjat avrättas

Frågan är om UD fortfarande försöker få hem ”svenskar” som har slagits för IS

Den kurdiska militärorganisationen YPG säger att de har flera “svenska” IS-terrorister i sina fångläger. Sveriges regering har otroligt nog genom så kallad tyst diplomati försökt få ”hem” dem. Nu verkar dock intresset för dessa ”svenskar” ha svalnat och flera kan redan ha avrättats.

IS-SVENSKAR. Enligt Säpo har 200-300 personer åkt från Sverige för att kämpa för Islamiska staten, IS. Dock finns det andra, mer hemliga, beräkningar som gör gällande att hela 1 200-2 400 personer har åkt dit – en siffra som används internt av säkerhetstjänsten. En moské i Göteborg ska på sociala medier och vid fredagsböner ha hävdat att de ensamma har skickat iväg mer än 300 till ”kalifatet”.

Hur många med svenskt medborgarskap som nu sitter i kurdiska fångläger är oklart, men troligtvis är det fler än 40 personer som påstår att de är ”svenskar”. Exakt antal är svårt att få fram information om – det verkar som om många IS-terrorister hävdar att de är ”svenskar” för att slippa en snabb expediering till närmsta grav.

För inte så länge sedan var det tal om att skicka ner svensk polis för att hjälpa till med rättsskipningen i Irak,


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!