DFS uppmanar: Hjälp räddningstjänsten!

Det fria Sverige uppmanar dig som svensk att om möjligt hjälpa räddningstjänsten i deras kamp mot skogsbränderna.

MEDBORGARPLIKT. Vi har en synnerligen het och torr sommar i Sverige detta år. De flesta njuter nog av värmen på stranden, vid sjön, vid grillen och i goda vänners lag.

Tyvärr ställer torkan till det för många. Sveriges bönder har stora problem att hitta foder till sina djur och torkan har gjort att räddningstjänsten får jobba hårt för att släcka de många skogsbränder som sprids över allt större områden.

Det är vårt land som brinner och som medborgare bör vi hjälpa till när vi behövs. Föreningen Det fria Sverige uppmanar nu dem som har möjlighet att kontakta räddningstjänsten att anmäla sig som frivilliga i släckningsarbetet.

Räddningstjänsten i Jämtland har publicerat följande på sin hemsida.

“Om du har möjlighet att hjälpa till med släckningsarbetet i Pålsgård: Anmäl dig till Ragunda kommuns Kundcenter, telefon: 0696-68 20 00. Vi tar emot din anmälan klockan 8-16 och fördelar arbetspassen.

Ragunda kommun samverkar med Räddningstjänsten Jämtland angående organisationen av frivilliga som har möjlighet att delta i släckningsarbetet av branden i Pålgård.

Vi behöver organisera 20 personer per tillfälle vid följande klockslag:

Tisdag 17 juli: klockan 12, 16, 20, 24.
Onsdag 18 juli klockan 8, 12, 16, 20, 24.
Torsdag 19 juli klockan 8, 12, 16, 20, 24.

Du som medverkar ska ha fyllt 18 år och vara vid god hälsa, vara ändamålsenligt klädd och vara beredd på att gå i oländig terräng.”

I nuläget är det bara Jämtlands räddningstjänst som bett om hjälp men har du möjlighet att hjälpa till så kontakta dina lokala myndigheter och meddela detta. Har du möjlighet – gör en konkret hjälteinsats. Räddningstjänsten har redan nu svårt att kontrollera alla bränder och varje extra hand är mycket betydelsefull. Gör det för Sveriges skull men gör det även för din egen skull. Det är inte ofta chansen att vara en hjälte uppenbarar sig. Ta den!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}