SVT försöker inte ens längre – hjälper öppet extremvänsterns medier

När det stod klart att Presstödsnämnden återkräver ETC på mångmiljonbelopp fick vänstertidningen plötsligt stöd från (o)väntat håll. SVT drar nämligen en lans för publikationen.

OPARTISKHET. Efter att Presstödsnämnden granskat upplagorna för Dagens ETC och deras lokaltidningar i Jönköping och Umeå stod det klart att de delat ut ett för högt antal gåvoprenumerationer, och de fick ett återbetalningskrav på åtta miljoner kronor.

Fyra miljoner hade koncernen men resterande fyra saknas. För att få in dessa vänder sig därför presstödsentreprenören och kommunisten bakom ETC, Johan Ehrenberg, till läsarna för att samla in de miljoner som krävs för att rädda tidningen.

Så långt är allt i sin ordning. Ehrenberg har satt i system att mjölka presstöd under många år och till sist blev han påkommen. Det är också i sin ordning att läsarna hjälper ETC genom att ge bort sina slantar om de så önskar. Sedan hände något som var väldigt långt ifrån okej.

SVT träder in till hjälp

Uppbackade av licenspengar och med hela public service samlade kraft i ryggen


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!