Katolska kyrkan stod värd för migrationskonferens

Målet: Att påverka kyrkans medlemmar

I fredags inleddes årsmötet för den Europeiska biskopskonferensens råd (CCEE) i Stockholm. Värd stod kardinal Anders Arborelius och temat för mötet var: “En ström av mänsklighet: Flödet av migranter och nyheter. Dialogen och kommunikationen för en möteskultur”.

ULVAR I FÅRAKLÄDER. Under helgen som gick stod Katolska kyrkan i Stockholm värd för ett möte där man bland annat diskuterade “relationen mellan migrationsflödet och den allmänna opinionens uppfattning av den och problematiken med att medier inte alltid främjar en dialog och möteskultur”.

En migrantkyrka enligt Arborelius

Inför konferensen berättade Anders Arborelius för Watican News hur han såg på Katolska kyrkan i Sverige:

“Den katolska kyrkan i Sverige är en migrantkyrka.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}