Trump inför Helsingfors: ”EU är bland mina största fiender”

För cirka en timme sedan landade USAs president Donald Trump och hans hustru Melania i Helsingfors, där Trump i morgon ska möta Vladimir Putin. Inför mötet passade Trump på att peka ut EU som en av USAs största fiender.
– Men det betyder inte att de är dåliga, bara att de är fiender i ekonomiskt hänseende.

TOPPMÖTE. När presidenterna Donald Trump och Vladimir Putin i morgon möts i Helsingfors är det i kölvattnet av anklagelserna mot tolv ryska underrättelseagenter som påstås ha hackat sig in i Demokratiska partiets datorer under valet 2016.

I en intervju med WABC-TV säger Donald Trump:

– Jag tror det är bra att träffas. Inget dåligt kommer ut av det och kanske kan något gott komma ut av det.

Efter Natomötet i Bryssel och därefter Londonbesöket där en jätteballong framställde honom som en arg blöjbebis, har Donald Trump vilat upp sig med golf i Skottland. Trump säger att han har låga förväntningar inför måndagens toppmöte, men tror ändå att något gott kan komma ut av det.

Mest uppseendeväckande är dock att han har intervjuats av den amerikanska tv-kanalen CBS och där nämner EU som en av USAs fiender, innan han nämner Ryssland och Kina.

– EU är väldigt komplicerat, det kan jag säga dig. Båda mina föräldrar föddes i Europa, min mor var skotska och min far tysk. Jag älskar de länderna och jag respekterar deras ledare. Men när det gäller handel har de verkligen dragit fördel av oss och många av dessa länder är med i Nato och de betalar inte sina räkningar.

När det gäller eventuell utvisning av de tolv ryska underrättelseagenterna säger Trump:

– Jag har inte tänkt på det. Men givetvis ska jag ställa frågan. Kom ihåg att detta hände under Obama-administrationen. De gjorde det de gjorde under Obamas regering.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}