Boris Johnson tillbaka som krönikör på The Daily Telegraph

”Han kommer hem”, meddelar tidningen på sin förstasida

I måndags avgick Boris Johnson som Storbritanniens utrikesminister. I dag meddelade han att han återgår till att skriva krönikor för The Daily Telegraph.

KARRIÄRBYTE. I början av veckan var Boris Johnson utrikesminister i Storbritannien. Men efter premiärminister Theresa Mays plan om ett fortsatt tätt samarbete med EU efter Brexit valde han att avgå. Johnson var en varm anhängare av landets utträde ur unionen.

När han avgick lät han meddela:

”Det är mer än två år sedan det brittiska folket röstade för att lämna Europeiska unionen på ett entydigt och kategoriskt löfte om att de då skulle ta tillbaka kontrollen över sin egen demokrati. De fick veta att de skulle kunna hantera sin egen invandringspolitik, ta tillbaka de pengar som nu spenderas av EU och framförallt att de skulle kunna stifta sina egna lagar självständigt och med detta lands folks intresse i fokus. Den drömmen är nu döende, kvävd av onödigt självtvivel.”

Boris Johnson föddes 1964 i New York som Alexander Boris de Pfeffel Johnson, son till två välbärgade engelsmän. Han utbildades på såväl Eton som Oxford och gjorde karriär som journalist med början 1987 på The Times, men fick sparken för att ha förfalskat ett citat. Snart fick han jobb på The Daily Telegraph och var tidningens EU-korrespondent 1989-1994 och 1994-1999 var han assisterande redaktör. 1994 började han skriva politiska kolumner i The Spectator, och tog över som redaktör 1999-2005.

Gick in i politiken 1997

1997 gav sig Boris Johnson in i politiken som konservativ kandidat. När han förlorade valet till sin Labour-motståndare, kastade han sig i stället in i tevevärlden och blev genast mycket populär. Karriären gick upp och ner


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}