Stupfull Jean-Claude Juncker snubblade omkring på Nato-mötet

Fick köras från platsen i en rullstol

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker har gjort det igen – uppträtt tydligt berusad inför världspressens tevekameror. Inför en galamiddag i Bryssel på onsdagskvällen fick Finlands och Ukrainas presidenter hålla i den snubblande Juncker så att han inte skulle ramla omkull.

KLUNKER-JUNCKER. Ända sedan Luxemburgs förre premiärminister Jean-Claude Juncker 2014 valdes till EU-kommissionens ordförande har hans beteende ifrågasatts. Vid flera tillfällen har han uppträtt synbart berusad och bland annat roat sig med att ge stats- och regeringschefer lätta örfilar. Bland dem som fått se sig bryskt tillrättavisade med örfilar finns Stefan Löfven och Ungerns premiärminister Viktor Orbán. Andra regeringschefer har fått blöta pussar av Juncker eller tvingats jämföra slipsar med honom.

Se själva:

Svenska tidningar skriver nästan aldrig om Junckers bisarra uppträdande. I april 2017 rapporterade dock den kristna tidningen Dagen om att han påstods ha varit full under en audiens hos påven.

Det var i samband med att den polska parlamentarikern Krystyna Pawlowoicz anklagade Juncker för påvefylla, och skrev att hans uppförande var ”osmakligt och oacceptabelt och stötande inte bara mot påve Franciskus utan också mot de närvarande stats- och regeringscheferna”. Hon skrev också att ”Junckers alkoholberoende riskerar att skada hela Europeiska unionen” och uppmanade honom att ta en funderare över det inträffade.

Kom droppen i onsdags kväll?

Frågan är om inte droppen (!) som fick bägaren att rinna över kom i onsdags kväll. Inför galamiddagen vid Nato-toppmötet i Bryssel på onsdagskvällen ses flera av stats- och regeringscheferna delta i något slags ceremoni på ett podium. Jean-Claude Juncker är så berusad att han knappt kan stå på benen.

Först får han hjälpas upp på podiet av några säkerhetsvakter eftersom han inte kan ta sig uppför trappstegen. Därefter kommer Frankrikes president Emmanuel Macron fram när han ser att Juncker svajar betänkligt, som tack får han kram och kindpussar. Ukrainas president Petro Poroshenko och Finlands president Sauli Niinistö tar därefter stadiga tag i hans båda armar och håller honom upprätt medan Tysklands förbundskansler Angela Merkel kommer fram och ger Juncker en orolig kram.

De två presidenterna lotsar sedan EU-ordföranden nerför podiet och det är på väg att gå riktigt galet när han inte kan sätta fötterna rätt på trappstegen. Englands premiärminister Theresa May tittar oroligt när hon går förbi Juncker som vacklar vidare och endast räddas från att dratta i backen av de många männen omkring som ständigt tar tag i honom. USAs president Donald Trump försöker hålla masken när han passerar Juncker hållandes sin hustru Melania i handen.

“Det är ischias, inte fylla”

Förra månaden påstod Juncker att det är hans ischias som gör att han har svårt att stå på benen. I ett tal till det irländska parlamentet sa han:

– Jag har vissa problem att gå. Jag är inte full. Jag har ischias. Jag skulle föredra att vara full.

Sista bilden av EU-ordföranden är när han körs från platsen i en rullstol. Här är filmen från Klunker-Junckers senaste skandaluppträdande.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}