Se föredraget om boken Från Sverige till Absurdistan

Svegots chefredaktör Ingrid Carlqvist talade om sin nya bok i Stockholm.

ABSURDISTAN. Föreningen Det fria Sverige arrangerade på onsdagen 11 juli en träff i Stockholm, där vice ordförande Ingrid Carlqvist berättade om sin nyligen släppta bok Från Sverige till Absurdistan.

Carlqvist återkom gång på gång till att hon tror att svenska folket måste förstå vad det är som har hänt vårt land och vilka krafter som ville att det skulle hända, för att kunna göra något åt det och se till att detta aldrig mera drabbar oss. Även om boken i många stycken är tung läsning, så slutar den hoppfullt med flera så kallade vita piller.

Boken har fått tre recensioner hittills. Karl-Olov Arnstberg skrev för Tidningen Svegot:

“Skulle jag med ett enda ord beskriva Ingrid så skulle jag säga att hon är modig. Man blir naturligtvis inte nazist för att man skriver om judiskt maktspel. Hon citerar den förra israeliska utrikesministern Shulamit Aloni som fick frågan: ‘Ofta när det framförs kritik mot Israel i USA avfärdas kritikern genast som antisemit. Vad säger du om det?’. Aloni svarade: ‘Tja, det är ett trick som vi alltid använder. Om någon från Europa kritiserar Israel då drar vi upp förintelsen. Om amerikaner gör det kallar vi dem antisemiter.’”

“Ingrid ger sig in på minerat område”

I Fria Tider skrev Joakim Andersen en lång recension, där han bland annat konstaterade:

“Från Sverige till Absurdistan tar därefter upp frågan om varför det homogena och trygga Sverige monterades ner och förändrades till oigenkännlighet. Här finns faktorer som övertron på staten, den långa freden och den höga tilliten i vårt samhälle i kombination med mycket begränsad erfarenhet av andra kulturer. Svenskarna har kort sagt utgått från att alla fungerar som svenskar. Men Ingrid nöjer sig inte med detta som förklaring utan rör sig också in på minerat område genom att ta upp frågan om det funnits ett mer medvetet inslag bakom folkutbytet. Hon tar här upp att många av de drivande haft judisk bakgrund. I synnerhet ett namn utmärkte sig under 1960-talet, den judiske invandraren David Schwarz. Han drev aktivt kampen för ett “flerkulturellt” samhälle, och fann i Olof Palme en positivt sinnad politiker. Utan debatt i media klubbades det 1975 igenom att Sverige skulle vara mångkulturellt. Intressant är att Schwarz redan då beskrev Moderaterna som särskilt positiva till hans projekt. Den möjliga kopplingen mellan massinvandring och judiska nätverk är mycket kontroversiell, att ta upp den kan innebära slutet på en karriär.”

“En kärleksförklaring till ett svunnet Sverige”

Kulturjournalisten Johnny Månsson från Malmö skriver på sin sida Månssons kultur:

“Ingrids bok är en kärleksförklaring till ett svunnet Sverige som hon hoppas ska återupprättas. Bland annat genom deportering av de MENA-invandrare som olovligen har lurat sig till ett medborgarskap eller fått utvisningsbeslut. Ingrid visar på flera sätt att få Sverige på fötter igen. Det gäller att ha ett öppet sinne för att ta del av denna bok. Jag fann den oerhört intressant, även om där finns en hel del fakta som jag redan är väl bekant med.”

Boken kan beställas i Svegots butik. Föredrar du e-boken så kan den beställas från Bokus.

Här kan du se föredraget:

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}