Thilo Sarrazins nya bok om islam har hittat ett nytt förlag

Den tyske politikern och bästsäljande författaren Thilo Sarrazins nya bok heter Fientligt övertagande: Hur islam hindrar framsteg och hotar samhället. Sådant får man inte skriva, menade förlaget Penguin Random House och sparkade sin författare.

YTTRANDEFRIHET. Thilo Sarrazin, 73, är utbildad ekonom och var fram till 2009 socialdemokratisk finansminister i Berlins senat. Därefter var han ledamot i den tyska riksbanken Deutsche Bundesbank. Men i augusti 2010 exploderade bomben – Sarrazin gav ut boken Tyskland avskaffar sig självt: Hur vi sätter vårt land på spel, där han bland annat beskrev hur invandringen från Mellanöstern och Afrika skadar landet.

Men tyskarna älskade boken, den sålde i över en miljon exemplar. Debatten om invandringens nackdelar kom äntligen igång och kulminerade när förbundskansler Angela Merkel i november samma år förklarade att mångkulturen hade ”misslyckats totalt”.

Dock förändrades politiken inte ett dugg, tvärtom har Tyskland tagit emot över en miljon asylsökande sedan 2015. 2012 kom nästa bokbomb från Thilo Sarrazin – Europa behöver inte euron: Hur politiskt önsketänkande har fört oss in i krisen. I den argumenterade Sarrazin för att Tyskland borde överge euron. 2014 var det dags igen, boken hette den gången Den nya dygdskräcken: Om gränserna för yttrandefriheten i Tyskland.

Random House bröt kontraktet

Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!