Anklagelsen: AFS-politiker var elaka mot mörkhyade småbarn i Visby

Bisarrt vittnesmål från Almedalsveckan

Enligt ett publicerat vittnesmål ska representanter för AFS ha varit elaka mot några utländska barn under Almedalsveckan. In trädde då hjälten, en ung medlem i Frälsningsarmén, varpå en ytterst märklig berättelse förs fram. Sant eller inte, det får du avgöra själv.

ALMEDALEN2018. Precis som efter alla uppseendeväckande händelser brukar vittnesmålen komma i efterhand. Dels eftersom somliga behöver tid att gå igenom dem, dels för att somliga måste dikta upp sina historier som ska ge dem 15 minuter i rampljuset. När det gäller att angripa nationalister är det ännu enklare för den som inte är vän med sanning, eftersom få ifrågasätter berättelsen även om den är fullkomligt orimlig.

Vem kan glömma sameaktivisten (feministen, vänsterextremisten etc) Mimi Märeks berättelse från Kärrtorp 2014. Då kunde vi läsaSveriges Radio:

“Det var mitt på dagen, under en joggingtur, som sex eller sju unga män med hakkors på kläderna slet tag i Mimi Märek och började slå henne i ansiktet.”

Sant eller inte? Välj själv. Men de flesta av oss har inte sett unga män med hakkors på kläderna sedan 1990-talet. Märek var inte ensam med fabuleringar då och nya kommer med jämna mellanrum. Nästan alltid är det en skör feminist som berättar hur hon står upp mot en skinhead på två meter i en tunnelbana under rusningen (ofta är han i färd med att plåga mörkhyade barn), medan alla andra sitter tysta.

Den senaste i raden av dylika historier slår dock de övriga med hästlängder. Det är en bisarr berättelse som målas upp och i centrum står företrädare för Alternativ för Sverige, utlandsfödda pojkar och en modig frälsningssoldat.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}