Macron har tappat kontrollen – ber allmänheten om hjälp

Emmanuel Macron samlade politiker, borgmästare och representanter för näringslivet för att förklara hur han vill lösa problemet med droghandeln i Frankrikes många “utsatta områden”. Mötet blev en besvikelse för många – i stället för att ta eget ansvar lade presidenten över det på näringslivet och fransmännen.

DESPERATION. I maj samlade Frankrikes premiärminister Emmanuel Macron 600 gäster för att tala om hur han vill lösa problemen med den mycket omfattande droghandeln i Frankrikes 1 500 “utanförskapsområden” där en stor del av invånarna är muslimer.

I Frankrike bor 6,5 miljoner muslimer – mer än i något annat EU-land. Redan 2011 släpptes en rapport som varnade att många förorter i landet har blivit områden där islamisk lag, inte fransk, råder. Denna grupp motsätter sig kraftigt all form av integration i samhället och rapporten varnade därför för en “social explosion” om inte åtgärder sattes in.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

 

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}