80 procent färre asylsökande till Italien

I går, måndag, kom siffror från UNHCR om hur många migranter som anlänt till Italien hittills i år – 16 919 jämfört med 85 197 under samma period förra året, vilket är en minskning med 80 procent.

MIGRANTMINSKNING. Samtidigt som antalet asylsökande minskar så minskar också antalet döda på Medelhavet. Under de första sex månaderna 2017 dog 2 258 migranter, i år bara 1 058. Förklaringen är den stramare invandringspolitiken vilket visar att denna faktiskt räddar liv – helt motsatt det som asylaktivisterna så länge hävdat.

Flest migranter mötte döden på Medelhavet under 2016, hela 4 578 personer rapporterades då döda eller saknade. Det var också rekordåret för migrantströmmen då 181 436 tog sig över till Italien.

Det mest effektiva sättet att rädda liv visar sig alltså vara att avskräcka migranter från att resa över Medelhavet, vilket borde väcka vissa tankar hos påve Franciskus som oroat sig över att detta hav blivit en ”jättelik kyrkogård”. Den dramatiska minskningen av ankommande migranter började förra sommaren när Italien och den libyska kustbevakningen bestämde sig för att förhindra frivilligorganisationer från att plocka upp migranterna utanför Libyens kust, och har accelererat med den nya nationalistiska regeringen i Italien.

Allt började med Generation Identitär

Men allt började egentligen förra sommaren med Generation Identitärs fartygsaktion i Medelhavet. De ville sätta fokus på hur frivilligorganisationerna egentligen lockade människor att ge sig ut på Medelhavet för att sedan kunna plocka upp dem och föra dem till Italien. De kallades då rasister och anklagades för att ge sig ut med ett ”hatets skepp”.

Maltas regering införde till och med ett embargo mot Generation Identitärs fartyg, vilket innebar att de inte fick gå in i hamn och förvägrades möjligheten att skaffa mat och vatten till alla som befann sig ombord.

Endast tack vare en grupp maltesiska patrioter kunde de få ombord livsnödvändiga förnödenheter. Och nu helt plötsligt säger maltesiska och italienska myndigheter att det är nödvändigt att stoppa frivilligbåtarnas aktioner …

Italiens inrikesminister Matteo Salvini, som just nu har störst förtroende bland italienarna, lade i början av juni fram ett trepunktsprogram för att lösa landets massinvandringsproblem: återvandringscentrum, strängare gränskontroller och effektivisering av deportationsprocessen för dem som inte har någon laglig rätt att befinna sig i landet.

Det verkar fungera.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}