Din överlevnadsguide till Gotlands politikervecka

Ytterligare en vecka på Visbys gator avklarad, för tredje gången för mig. Här får ni lite tips och erfarenheter från detta året att ta med sig till nästa. Samt, förhoppningsvis, locka er som inte varit där att ses nästa år.

PÅ ÅTERSEENDE. Det har blivit många steg på Visbys kullerstensgator. Min högerarm är öm efter alla handslag och stämbanden försöker informera mig om att de är helt utslitna och att det får räcka på ett tag. Jag har nog gått ner tre kilo i muskler och det kommer bli väldigt tungt på gymmet nästa gång. Huden svider av allt för mycket sol och hjärnan fungerar bara hjälpligt.

Givetvis klagar jag inte. Som ni har märkt av min rapportering härifrån är det verkligen här jag vill, ska och bör vara. Det är svårt att värdesätta de kontaktnät man bygger upp under veckan eftersom de är ovärdeliga. Många träffar man bara just under denna veckan och jag kommer inte att träffa dem igen förrän nästa år. Det är lite som Lotto – vissa kontakter visade sig bara vara slöseri med tid medan andra är livsviktiga både för mig och för Sverige. Det är ju inte bara mitt kontaktnät som växer utan jag kan hjälpa andra att utöka sina. Att se bra människor som tidigare inte känt varandra umgås är, som ni nog vet, bland det vackraste jag vet.

Jag hoppas verkligen att många av er som läser detta blir sugna på att åka hit nästa år. Låt mig därför dela med mig av några erfarenheter.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}