Våra friheter kan inte tas för givna och polisen kommer att lyda order

Det räcker med en lagändring eller två

I Sverige har vi medborgerliga fri- och rättigheter vilka garanteras oss. När dessa friheter utmanas är det polisens uppgift att upprätthålla dem enligt lagen. Men vad händer om lagen ändras?

DEN KRYPANDE OFRIHETEN. Efter Nordiska motståndsrörelsens upptåg i samband med Annie Lööfs tal under gårdagen stod Aftonbladets Anders Lindberg efteråt i SVT och menade att nazisterna inte ens skulle ha fått komma in i publiken – de skulle ha stoppats av polis.

Det hade förvisso varit en smal sak för polisen eftersom NMR-medlemmarna utmärkte sig mycket från publiken i övrigt. Polisen gjorde dock inga ansatser att stoppa dem. Ett mycket riktigt agerande av polisen också, kan tilläggas.

Lindberg gick sedan ut på Twitter med sin upprördhet och fick då svar på tal av YB (yttre befäl) Södermalm. Nedan deras korta diskussion som säger väldigt mycket:

Bara lagen förändras så …

YB Södermalm försvarar sina kollegor på Gotland mot Lindbergs utspel. Man kan inte bara hindra folk från att dyka upp och närvara vid exempelvis Annie Lööfs tal i Almedalen.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!