Homopar på trafikljus under Europride

30 000 kostar det skattebetalarna

Också i år kommer Stockholm stad byta ut några trafikljus i staden för att hedra Pridefestivalen.
– Det visar att vi är en modern, levande och tolerant stad, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) till Stockholm Direkt.

HOMOLOBBYN. I år är Pridefestivalen Europride och själva epicentrum för homolobbyns verksamhet kommer att vara Östermalms IP där Europride park är placerad. För att hedra festivalen byter därför Stockholm stad ut trafikljusen på tre platser på Östermalm, så att det är homopar i stället för de vanliga symbolerna vid röd och grön gubbe.

Billigare i år

Första gången man gjorde det var förra året, då till en kostnad av 38 000 kronor. I år kommer det “bara” kosta skattebetalarna 30 000 eftersom det bara är tre trafikljus. Kostnaden är inget som spelar roll enligt det miljöpartistiska trafikborgarrådet. Till Stockholm direkt säger han:

– En del klagade på pengarna men det blev mycket billigare än beräknat och det är absolut värt pengarna att göra det här. Det visar att vi är en modern, levande och tolerant stad.

Helst året runt

I år kommer de sättas upp en dag innan festivalen drar igång och plockas ner dagen efter. Men trafikborgarrådet skulle helst se att de satt uppe året om. Helldén säger:

– Vi har de här linserna i lager och kan sätta upp dem igen. Trafikkontoret gör bedömningen att de följer vägmärkesförordningen och jag skulle kunna tänka mig att ha dem uppe året runt. Då skulle till exempel stockholmarna kunna få bestämma var det skulle vara mest lämpligt att ha hbtq-inspirerade korsningar.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}