Första dagen på Gotland

Då var det dags igen. Gotland, sol, regn, hycklande politiker och mängder med fränder. Politikerveckan i Visby är himmel och helvete på samma gång.

AMBIVALENS. Jag vet hur många som skulle avundas mig. Att få åka till Gotland på Politikerveckan och arbeta mitt i sommaren. Att få prata och höra politik nästan dygnet runt i en hel vecka. Ändå var det knappast med lätta steg jag gick mot pendeltåget i går för att påbörja min resa dit.

Som vanligt är det lite svårt att sätta ord på känslan, men jag var motsträvig. Tjurig. Gnällig. Jag föreställde mig tusentals överbetalda och feta kommunpolitiker som trängdes på något av öns alla “rosémingel” med tom blick och tafsande händer. Horder av alla sorters feminister och genuskrigare som jag skulle tvingas trängas med. En stark stank av korruption och uppblåsthet som ligger över ön. Inget man direkt längtar efter.

Helt fel

Nu, när jag väl är på plats och har tagit mig igenom första dygnet så inser jag att jag inte på något sätt hade fel, men jag hade missat en väldigt viktig sak.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}