Festivalen visar tydligt feminismens falskhet

Med motiveringen att man strävar efter jämställdhet kommer festivalen Putte i Parken bara att ha kvinnor som uppträder i Stockholm. Detta tilltag är ännu ett exempel på vad “jämställdhet” egentligen betyder och den grinande dödskalle som finns bakom feminismens mask.

JÄMSTÄLLDHET. I slutet av maj skrev Tidningen Svegot om Cinodes topplista över de mest jämställda konsultföretagen. Det visade sig att företag med fler kvinnor än män som medarbetare eller i styrelsen ansågs som mer jämställda än företag med hälften/hälften.

Jag konstaterade då att jämställdhet inte handlar om att det ska vara en lika fördelning mellan könen, utan snarare om att det ska vara en majoritet kvinnor. Ju fler kvinnor, desto mer jämställt.

Detta går igen från begreppet mångfald, som betyder något helt annat än vad det ger vid handen. Sveriges trupp i VM anklagades för att inte vara tillräckligt blandad. Det var för många vita i laget helt enkelt. Men ingen anklagade Sydkoreas lag för det samma. Inte heller de afrikanska lagen. Ingen ställde dem mot väggen och frågade: “Varför är det inga vita med i Nigerias trupp?” Ingen frågade varför det inte fanns svarta spelare i Sydkoreas dito.

Ingen ställde dem mot väggen och frågade: “varför är det inga vita med i Nigerias trupp?” Ingen frågade varför det inte fanns svarta spelare i Sydkoreas dito.

Tänk reaktionerna som kommit om någon på fullaste allvar klagade över att det var för få vita i Afrika eller Asien. Ramaskri. Alltså handlar inte mångkultur och mångfald. Det handlar om att det är för få ickevita människor i de vita nationerna.

Detta tänk går igen överlag och när man börjar uppmärksamma det ser man det överallt. Det är för få utlänningar i reklamen i Sverige, men aldrig för få vita svenskar i reklam i Mellanöstern. Vi ska ha böneutrop och moskéer i Sverige, men det ställs inga krav på kyrkor i muslimska länder.

Just det sistnämnda brukar försvaras med att vi faktiskt är bättre än dem i och med att vi tillåter det. Vi är på något sätt det goda exemplet. Ett intressant exempel på “antirasisternas” idé om det vänsterliberala Västs överlägsenhet.

Feminismen är en vänsteridé med rötterna i de omstörtande röda lärorna. Alltså finner vi samma hyckleri där. Det är ett utmärkt exempel på Orwells “dubbeltänk” som sipprat in hos gemene man, eftersom de inte ser det uppenbara.

Föga förvånande var det därför att läsa nyheten om att gratisfestivalen Putte i Parken slår ett slag för jämställdheten genom att bara boka in kvinnliga artister till arrangemanget i Kungsträdgården i sommar.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}