Reinfeldt: Prioritera åtgärder mot klotter och fortkörning

Förre statsministern har löst otrygghetsproblemen

Fredrik Reinfeldt är numera ordförande i något som kallas ”Trygghetskommissionen”, där han arbetar för att hitta lösningar på den utbredda otrygghet han själv varit med och skapat. Och nu har den förre statsministern kommit på en banbrytande lösning på problemet – vi ska satsa på att laga klirrade rutor och sätta dit fortkörare så blir allt bra!

GENIFÖRSLAG. Man kan inte säga annat än att Fredrik Reinfeldt kommit på en fullständigt briljant affärsidé – först förstöra landet, sedan sätta sig i en kommission vars uppgift det är att sälja ”trygghet” till svenska folket. I en mångordig debattartikel i Dagens Industri skriver Reinfeldt att han blivit uppmärksammad på att ”brottsligheten och känslan av otrygghet är en av de frågor som oroar människor allra mest”. Detta bekymrar Den Store Ledaren, låter han förstå, men frukta icke – Reinfeldt har nämligen hittat lösningen. Striktare lagstiftning? Längre fängelsestraff? Fler poliser? Militärpatruller i no go-zonerna? Nä.

Buskörningen på Drottninggatan

”Sensationella brott och rubriker i all ära, men för människors trygghet har enklare brott, som skadegörelse, klotter och fortkörningar, en underskattad betydelse. Även rena ordningsstörningar ökar otryggheten; stökiga ungdomsgäng i tunnelbanan eller på torget, buskörningar på trottoaren med mera.”

Ja, Rakhmat Akilovs ”buskörning” nerför Drottninggatan skapade definitivt stor otrygghet, det kan man ju inte annat än hålla med om. Stökiga ungdomsgäng orsakar också en del huvudvärk – senaste veckan har fyra stökiga ungdomar hittat på rackartyg i Malmö genom att skjuta ihjäl varandra med automatvapen.

Vi hade trygga platser

Så vad vill då Reinfeldt göra åt dessa ”livskvalitetsbrott”, som han kallar dem? Förutom att laga klirrade fönsterrutor, ta bort klotter och sätta dit fortkörare, så har han i sin oändliga visdom kommit fram till att man ska inrätta särskilda så kallade AMP, Affärs- och medborgarplatser. AMP är parker, torg eller gator i kommunal regi som fungerar som ett slags lummiga oaser där man kan handla mat och dryck, använda fräscha toaletter, pusta ut och vila benen, mysa och umgås. Platsen ska ”göras intressant och välkomnande för gammal såväl som ung, män som kvinnor. I ett AMP styr inga skräniga ungdomsgäng eller kriminella över vem som kan komma dit”.

Jag har lite information till Fredrik Reinfeldt: Vi hade sådana platser i Sverige innan du kom till makten och sabbade allting med din vansinnespolitik – det var helt vanliga parker, torg och gator, där folk på den tiden förstod hur man uppför sig som en människa. Om vi nu ska genomföra ditt AMP-projekt, så kommer det att krävas att dessa platser bevakas av beväpnade vakter för att hålla de kriminella elementen stången.

Tack för det Fredrik Reinfeldt. Tack så jävla mycket.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}