Mordförsök på Akademiska sjukhuset

Att det kan gå våldsamt till på våra sjukhus har vi fått vänja oss vid. Men nu har det gått ett steg längre – i går skedde ett regelrätt mordförsök på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

SJUKHUSVÅLD. Det var i går eftermiddags larmet kom: Ett 10-tal personer slogs inne på sjukhuset och en hade blivit knivskuren. Slagsmålet ägde rum både inne i och utanför akutmottagningens lokaler. Sjukvårdspersonalen och säkerhetsvakter tvingades ringa polisen.

– Vi vet inte ännu vad orsaken bakom det hela är, men vissa av personerna är kända av polisen sen tidigare, säger Johan Sohlberg, befäl vid polisens regionledningscentral, till SVT Nyheter.

Ingen personal eller patient kom till skada under bråket, men säkerhetschefen Fredrik Tedenlind säger att alla berörda har en obehagskänsla och ska få den hjälp de behöver.

Varför bråket uppstod eller vilket slags människor som var inblandade är inte känt. Slagsmålet började inne på akuten men rörde sig sedan utomhus och det var där en person blev knivskuren. Han ligger nu på sjukhus.

Ingen rätt att visitera folk

Säkerhetschefen Tedenlind säger till SVT att de inte har rätt att visitera personer och därför inte kan veta om de har vapen på sig.

– Sjukhuset ska vara en öppen och välkomnande miljö, det är en plats för vård, säger han.

Öppet och välkomnande? Ja, så kunde det vara när Sverige var svenskt. I Absurdistan fungerar det inte. Om sjukhusen inte ska bli veritabla dödshus, måste besökarna visiteras. Det är fullständigt oacceptabelt att svenskar ska behöva bli vittnen till mordförsök när de har åkt till akutmottagningen för att få vård. Ingenting av allt det som gjorde vårt land så fantastiskt tryggt och underbart fungerar i den fasansfulla mångkultur politikerna har skapat.

Polisen har gripit en person och inlett förundersökning om försök till mord.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!