Uma Thurman vill bli min nya granne – men någon borde upplysa henne om vilket skick landet är i

Flåshurtiga tongångar när filmstjärnan vill flytta till Sverige

Allt är fantastiskt och underbart och den nationalistiska yran vet inga gränser när Hollywoodstjärnan Uma Thurman, 48, aviserar att hon vill bli svensk medborgare. Här hemma anses det fruktansvärt fult och suspekt att vara stolt över Sverige, men när landet omtalas utomlands frustar mainstream-medierna av självgod narcissism.

SVERIGEBILDEN. Det var under en intervju med radiokanalen Mix Megapol på torsdagen som förre justitieministern Thomas Bodström, nu verksam som advokat, avslöjade att han haft ett möte med Uma Thurman i New York.

– Hon har gett mig i uppdrag att ansöka om svenskt medborgarskap. Större delen av hennes släkt är svenskar, hennes mamma är svensk. Hon tycker hela sitt liv, berättade hon för mig, att hon tycker det är fel att hon inte är svensk, hon känner sig som svensk, berättar Bodström.

Thomas Bodström verkar mycket exalterad, inte bara över det feta arvode han med säkerhet kammar in på uppdraget, utan också för de synergieffekter han tror kan uppstå av en dylik flytt:

– Jag tror också att det skulle vara fantastiskt bra för svensk film att få en sån världsstjärna som svensk medborgare och representant och ambassadör för svensk film.

Mix Megapols filmexpert Hans Wiklund kissar nästan på sig av glädje över beskedet, och utbrister:

– Jag är superupphetsad över det här, det är helt fantastiskt. Att äntligen få över en filmstjärna av dignitet.

I andra mainstream-medier har det varit snarlika, flåshurtiga tongångar. Men vänta nu, är inte Sverige ett rasistiskt, manschauvinistiskt helvete som utan mångkultur hade varit dömt att försmäkta i ett grått, mördande tråkigt, lätt efterblivet töcken?


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}