Förbereder EU flyktingläger utanför Europa?

Läckta dokument visar att EU gör helt om angående asylmottagandet. För att försöka dämpa de inre stridigheterna mellan sina medlemsländer har Bryssel inspirerats av ett danskt förslag om uppsamlingsläger utanför EU. Sverige riskerar att stå helt ensamt på toppmötet nästa vecka.

ASYLSTOPP. Från stenhårda uttalanden om att de så kallade Visegradländerna antingen skulle kastas ut ur Europeiska unionen eller dömas till höga böter om de fortsätter vägra massinvandring, förbereder nu Europeiska rådets ordförande Donald Tusk raka motsatsen – nämligen att gå Visegradländerna till mötes. Enligt Berlingske har den tyska tidningen Süddeutsche Zeitung och nyhetsbyrån Reuters fått tag i dokument som visar att Tusk förbereder för uppsamlingsläger för asylsökande utanför EUs gränser.

Förslaget ska läggas fram vid det EU-möte om migrationen som stats- och regeringscheferna i de 27 medlemsländerna ska hålla i nästa vecka. Förslaget kommer ursprungligen från den danske statsministern Lars Løkke Rasmusen och Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz. Även de danska socialdemokraterna gillar idén.

I uppsamlingslägren ska man behandla asylansökningar för de människor som försöker komma till EU över Medelhavet,


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!