Österrike kan komma att förbjuda barnfasta under ramadan

Efter att ha börjat utreda moskéer och muslimska församlingar som får ekonomiskt bidrag från främmande makt uttrycker nu en tung österrikisk politiker att man bör förbjuda att föräldrar tvingar sina barn att fasta på religiösa grunder.

KONTRAISMALISERING. Det är generalsekreteraren för Österrikiska folkpartiet, Karl Nehammer, som nu kräver att det ska bli förbjudet för föräldrar att tvinga barn att fasta. Kravet kommer i samband med att den muslimska fastemånaden ramadan har tagit slut och Nehammer hänvisar till flera rapporter som visar hur barn tar skada.

Karl Nehammer hänvisar till otaliga rapporter från lärare som berättat att de är oroade över sina elevers hälsa under ramadan eftersom de vare sig får äta eller dricka från solens uppgång tills den går ned igen. Nehammer konstaterade:

”Om religiösa ritualer, oavsett religion, utsätter barn för hälsorisker så har det alldeles uppenbarligen gått för långt. Om religionen sätts framför barnens väl så måste de få ett slut.”

Muslimska företrädare och ”islamexperter” har fördömt kravet och menar att det just den typen av politik som radikaliserar unga. Karl Nehammer står dock på sig och menar


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!