Var det terror eller en false flag-operation som planerades i Jönköping?

En 42-årig skolkurator sitter häktad i Jönköping för förberedelse till grovt rån, efter att några inbrottstjuvar i förra veckan hittade automatvapen, en polisuniform och löshår i en container. Hans kompis är anhållen i sin utevaro. Men kanske handlar det inte alls om något rån – männen har nämligen kopplingar till vänsterextrema AFA.

VÅLDSVÄNSTERN. Historien om Jönköpings-containern med det explosiva innehållet är höljd i dunkel. Det enda vi fått veta är att några inbrottstjuvar tog sig in i en container för att stjäla, men blev så oroade över det de fann att de i stället för att stjäla innehållet ringde polisen. Om det verkligen var så det gick till kan man undra – varför skulle människor som just brutit sig in i en container ringa polisen i stället för att bara lägga benen på ryggen?

Men hur som helst fick polisen vetskap om containern och dess innehåll. I förrgår häktades en 42-årig skolkurator, tidigare ostraffad, misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till grovt rån. Personalen på skolan där han arbetar uppges vara i chock, och rektorn vill inte ens svara på hur länge han arbetat på skolan, skriver Jönköpings-Posten. 

Men enligt sina egna Facebook-uppgifter tog han socionomexamen så sent som i januari i år och påbörjade anställningen vid en högstadieskola i Huskvarna 26 mars. Där kan man också läsa att han hyllar dem som tar till våld. I ett inlägg skrev han:

“Med detta sagt vill jag passa på att tacka alla er som faktiskt orkar göra något för att motverka ondskan och dumheten genom att till exempel organisera flyktingmottagande, slåss med fascister, läsa läxor med flyktingbarn, tjafsa med sverigedemokrater på fejjan med flera stora såväl som små insatser.”

Skolkuratorn aktiv i Antifascistisk Aktion

Enligt källor till Tidningen Svegot är 42-åringen medlem i Antifascistisk Aktion, AFA, och har väckt den tyska säkerhetspolisens, BfV, intresse sedan han deltagit i aktioner med Svarta Blocket.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

SKAFFA SVEGOT PLUS NU

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!