Uppfriskande när fotboll får handla om fotboll

Hbtq-frågor tycks alltid få uppmärksamhet när Ryssland är involverat, men Svenska fotbollslandslaget verkar vilja fokusera på sin idrott framför politik.

SPORTKRÖNIKA. I går höll Sveriges fotbollslandslag presskonferens i Ryssland där man nu befinner sig för att ladda upp inför det kommande världsmästerskapet. På podiet fanns förbundskapten Janne Andersson och lagkaptenen Andreas Granqvist.

Logiskt sett borde en sådan presskonferens handla om framförallt fotboll, men i stället blev det mycket fokus på politik.

Många av oss fotbollsintresserade hade nog velat höra mer om hur man taktiskt tänker inför matcherna, hur stämningen är i truppen, vad man har planerat för lagaktiviteter, om det finns några eventuella skador laget vill vara öppna med och så vidare. Det viktigaste blev i stället en fråga om skosnören …

Det har blivit en självklarhet för västerländska medier att prata om hbtq-rättigheter så fort Ryssland på något sätt är involverat. Som grund för detta anförs ofta det ryska förbudet mot hbtq-propaganda riktad till barn. Det är, kan man tycka, ungefär som om Sveriges bryggerinäring skulle kritisera det svenska förbudet mot att köpa ut öl till barn. Men ryssarnas förbud väcker ont blod hos maktmänniskor i Väst.

Som sagt så blev skosnören en het fråga. Specifikt skosnören med regnbågsfärger.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

SKAFFA SVEGOT PLUS NU

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}