Spanien sparkar sin förbundskapten

FOTBOLLS-VM 2018. Det finns många sätt för ett lag att hitta såväl spel- som lagkänsla inför ett VM. Ett av de sämre torde vara att sparka sin förbundskapten med två dagar kvar till första matchen. Detta är dock precis vad Spanien, en av turneringens tyngsta favoriter, gjort.

Julen Lopetegui fick under onsdagen sparken sedan uppgifter om att han är klar som ny tränare för Real Madrid gjorts offentliga. Lopetegui ska ta över de nuvarande Champions League-mästarna efter VM.

Det spanska fotbollsförbundet reagerade dock starkt. De ansåg att tidpunkten för avslöjandet av nyheten var katastrofal och sparkade Lopetegui med omedelbar verkan. Spelarna i Spaniens VM-lag ska ha protesterat högljutt och vilt mot förbundets beslut, och det sägs råda upprorsstämning i truppen.

För Spanien, ett land där den regionala patriotismen är mycket stor och fotbollsklubbar ofta får representera den del av landet de kommer ifrån, kan en sådan här händelse vara mer problematisk än hos andra landslag.

En tillfällig ersättare för Lopetegui har redan presenterats: Fernando Hierro som bland annat varit lagkapten i klubben som spelar huvudrollen i dramat, Real Madrid. Han får försöka styra den spanska galjonen under pågående storm.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!