Donald Trump stoppar militärövningar på Koreahalvön

Nu är det upp till bevis för Kim Jong-Un

Som ett bevis på att han menar allvar med att få till stånd en varaktig förändring i relationen med Nordkorea meddelar president Donald Trump att han tillsvidare sätter stopp för de militärövningar som landet genomför tillsammans med Sydkorea.

NORDKOREA/USA. Knappt har bläcket på dokumentet som Donald Trump och Kim Jong-Un undertecknade i går torkat förrän USAs president visar att han menar allvar med att bygga en bättre relation med Nordkorea. Presidenten berättade att han nu avslutar de militärövningar som landet genomför tillsammans med Sydkorea på regelbunden basis.

Dessa militärövningar, som ofta genomförs nära Nordkorea, leder varje gång till spänningar eftersom Nordkorea svarar med hot och/eller egna stora övningar, vilket förhöjer risken för krig.

Nordkoreas tur att handla

Genom detta beslut från Donald Trump visar USA god vilja och passar över bollen till Nordkorea, som nu genom handling måste visa att de menar allvar. Trump verkade också nöjd eftersom de inställda övningarna sparar mycket pengar samt, sa han, anser han själv att de är “provocerande”.

Övningarna avbryts så länge fredsprocessen på Koreahalvön går åt rätt håll.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!