Busschauffören gav Robin ett knytnävsslag mitt under resan

En busschaufför med Mellanösternutseende tålde inte att Robin sa åt honom att det är förbjudet att prata i telefon medan man kör. Han slog till Robin och vägrade sedan att släppa av honom. Han är nu polisanmäld och avstängd i avvaktan på utredning.

BLATTESKATT. När Robin, som är i 30-årsåldern, åkte till jobbet i Stockholm i tisdags morse satt han som vanligt längst fram – för att hålla koll på trafiken och på chauffören. Efter en stund såg han att chauffören talade i mobiltelefon via en öronsnäcka.

– Jag ringde då till SLs kundtjänst och frågade om de tillåter förarna att tala i telefon om de har öronsnäcka. Det gör de inte, tvärtom har de nolltolerans för allt mobilprat under färd. De bad mig anmäla det, vilket jag gjorde direkt, berättar Robin för Tidningen Svegot.

Efter samtalet ställde sig Robin bredvid chauffören och sa att det är förbjudet att tala i telefon och uppmanade honom att i stället fokusera på trafiken.

– Chauffören tände direkt och började munhuggas med mig. Han påstod att han inte pratat i telefon utan pratat högt med sig själv, och därefter att jag hade varit aggressiv och hotat honom.

Påstod att Robin hotat honom med kniv

Robin förklarade då för chauffören att han redan talat med SL och att de skulle meddela hans chef. Det blev droppen.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

SKAFFA SVEGOT PLUS NU

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!