En bild säger mer än tusen ord

Två skyltfönster i Vimmerby sänder en obehaglig signal till svenskarna. I det ena, som tillhör Cubus, är alla skyltdockorna svarta. I det andra, som tillhör Dressman, är skyltdockorna vita men saknar huvuden.

SVENSKARÄRVITA. Tidningen Svegot ringde Cubus i Vimmerby där en glad tjej berättade att svarta skyltdockor är deras koncept. Varför de bara använder svarta i ett land där de flesta människor är vita, var en fråga hon inte ens förstod.

– Svart är ju bara en färg, kvittrade hon och lade sedan på luren.

Hos Dressman är det ingen som svarar, så det är oklart om vita skyltdockor utan huvuden är deras koncept och i så fall varför. Hur som helst ser det väldigt obehagligt ut


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

SKAFFA SVEGOT PLUS NU

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!