Nordisk Ungdom sålde skäggbarn på Stockholms gator

På söndagen genomförde Nordisk Ungdom och Mynttorgsaktivisterna en aktion på Stallbron i Stockholm där man ville hjälpa till att sänka priset på ensamkommande skäggbarn.

AKTIVISM. En handfull “skäggbarn” stod uppradade längs Stallbron, precis intill Sveriges riksdag i Stockholm, samtidigt som aktivister delade ut flygblad som informerade om regeringens beslut att låta 9 000 vuxna män utan asylskäl få stanna i Sverige. På flygbladen och på YouTube skriver man bland annat:

“Under torsdagen röstade de sju invandringspartierna i Sveriges riksdag för att ensamkommande afghanska män skulle få stanna i Sverige till en beräknad kostnad av 2 700 miljoner. Enbart Alternativ för Sverige och Sverigedemokraterna röstade för att skicka hem dem. Eftersom kostnaden är så hög ville aktivister från Nordisk Ungdom och Mynttorgsaktivisterna finna en billigare lösning. Här är den!”

Tidningen Svegot har talat med Christian Mattsson från Nordisk Ungdom som menar att de på ett humoristiskt sätt ville upplysa folk om hur vansinnigt och irrationellt våra politiker styr landet. Det var många som passerade aktionen denna soliga söndag, och skrattade gott åt erbjudandet om att få köpa ett skäggbarn för kompispris.

– Det var verkligen uteslutande positiva reaktioner. Folk som skrattade, med och åt oss. Svenskar som invandrare. Många gav oss tummen upp och de som vågade kom med uppmuntrande kommentarer, berättar Mattsson.

En del av stödet kom från ett ganska oväntat håll.

– Det verkar som om övriga invandrargrupper ogillar den afghanska invandrargruppen lika mycket som vi, säger Mattsson.

Foto: Nordisk Ungdom

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}