Minidramatik på Söder i Stockholm efter Högerns Makt-konferens

Efter konferensen Högerns Makt II i Stockholm i lördags gick några deltagare till Hällströms på Söder för att äta en bit mat. Det blev en eftermiddag med märkliga Prideaktivister, Mathias Wåg-fotograferande och skumma poliser. Här är en rapport från en deltagare.

PRIDEDRAMA. Jag och min fru kom in på Hällströms Bar och Restaurang och gick direkt ut till uteserveringen. Där var ganska tomt då. Vi satte oss bredvid två sociala killar vi inte kände och började snacka lite. Efter fem-tio minuter såg de någon som tydligen heter Mathias Wåg cykla omkring och paparazzifotogerafera med teleobjektiv bakom husknutar.

Efter några minuter dök två andra individer upp: En man med Prideflagga och en kvinna (tror vi) med lila-rosa hår. De gick direkt mot uteserveringen med vajande Pridefana där mannen genast vräkte ur sig okvädinsord som ”nazister” och ”äckel”. Han pekade med flaggan mot ett bord längre ner. Det äldre paret vid staketet undrade om de pekade mot dem och tittade sig förvånat omkring.

Två märkliga Pridepersoner kom gång på gång till uteserveringen för att störa människor.

Efter någon minut frågade vi vad de sysslade med. Varför ropade de en massa otrevligheter mot folk på uteserveringen? Mannen förklarade då att de ville komma åt ”nazisterna”. Han sa: “Lägg er inte i. Detta angår inte er.” Kvinnan filmade intensivt och ringde flera samtal i mobilen. Mannen fortsatte: “Det ska vara obekvämt för dem att visa sig ute.”

Fem kravallklädda poliser kom

Efter några minuters clowneri kom polisen. Fem kravallklädda herrar. De gick direkt fram till oss och frågade vad som hände. Vi förklarade att två personer störde oss på uteserveringen och att vi inte förstod varför. Vi satt ju i lugn och ro och drack öl i solen.

Poliserna gick bort till Prideclownerna och pratade lite. Sedan förde de bort dem ett tiotal meter. Detta fick de göra två gånger eftersom clowerna kom tillbaka. Dock lite mer försiktigt.

En konstapel kom då plötsligt bort till vårt bord och hälsade på oss. Han frågade vad som försiggick och vi svarade att det fick han nog fråga de två Pridepersoner de just fört bort. Vi var märkbart förvånade, men fick veta att clownerna kom från Ben & Jerry’s afghanmanifestation några kvarter bort – något vi inte hade en aning om.

Polisen ville se våra legitimationer

Polisen sa till oss att han “för säkerhets skull” ville se våra legitimationer.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}