Afghanaktivister arrangerar ett “kärlekståg” i Stockholm

Glassföretaget Ben & Jerry sponsrar

Torsdagen 7 juni kommer Sveriges riksdag att rösta ja till att låta ungefär 9 000 personer som ljugit om sin ålder och inte har asylskäl få stanna i Sverige i alla fall. Den nya lagen har sågats av alla instanser som räknas och även Centerpartiet (som tänker rösta ja) har dömt ut den. Lagen kommer att gå igenom trots att en majoritet av svenskarna är emot den.

AFGHANLAGEN. På torsdag klubbas alltså lagen som ger 9 000 så kallade “ensamkommande” nya möjligheter att stanna i Sverige (och på sikt kunna ta hit sina familjer). Allt de behöver göra är att söka in till någon gymnasial utbildning. Lagen har fått massiv kritik, och inte ens C, som bestämt sig för att stötta den, tycker att den är bra – snarare tvärtom. Men av skäl som Annie Lööf för tillfället behåller för sig själv kommer hennes parti att rösta ja så att lagen går igenom. Hade de röstat nej så hade regeringens förslag fallit.

De “ensamkommande” har inte asylskäl utan vill vara i Sverige för att det ger dem en bättre ekonomisk framtid. Det är hela saken. Också en anhängare av asylrätten torde inse att det hela är mycket problematiskt och faktiskt ett hot mot själva idén om asylrätt, eftersom Sverige nu lagstiftar om ett undantag från den.

Lagstiftningen har i sin tur kommit till genom ett massivt lobbyarbete från en samlad vänster som mobiliserat sig och tack vare kontakter inom medierna och rakt in in Rosenbad har man till sist fått regeringen att lägga ett lagförslag och Centerpartiet att hoppa på tåget. Tvärtemot remissinstanser och faktiskt en majoritet av svenska folket. Enligt en Demoskopundersökning som Expressen låtit göra tycker 54 procent att afghanlagen är dålig.

“Kärlekståg” på Södermalm

Samma dag som lagen röstas igenom – dagen efter Sveriges nationaldag – arrangerar vänsterorganisationerna Ung i Sverige och Elever mot utvisningar ett kärlekståg som ska vandra genom Södermalm. Man samlas på Medborgarplatsen och går ett var runt Söder innan man återsamlas.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}