Löfven kvar – vad är sossarnas hemliga plan?

"Hoppas på terrordåd som får statsministern att framstå som landsfader"

I fredags samlades Socialdemokraternas partistyrelse och alla väntade spänt på hur deras taktik fram till valet ska se ut. Officiellt bidde det en tumme – de fortsätter som vanligt. Men under ytan pågår helt andra saker, som de inte vill att vi ska känna till: Alltifrån vandalisering av egna valstugor till förhoppningar om ett nytt terrorattentat.

SOSSEPLANEN. Enligt källor till Tidningen Svegot, vilket vi avslöjade 24 maj, fick partistyrelsen i fredags fyra alternativ att välja mellan:

  1. Sparka Stefan Löfven som partiledare men låta honom vara kvar som statsminister
  2. Sparka Löfven både som partiledare och statsminister
  3. Sparka partisekreteraren Lena Rådström Baastad
  4. Göra ingenting och hålla tummarna

När de kom ut från mötet efter fem timmar verkade det som om alternativ 4 vunnit. Stefan Löfvens kommentar var:

– Vi har diskuterat hur vägen framåt mot valvinst ska se ut. Vi är fullt upptagna med att se till att människor kommer i arbete, att det är sjysta villkor på arbetsmarknaden, trygga arbetsvillkor, att skolan ska fungera för barnen, att sjukvården fungerar, att äldreomsorgen är bra. Nu ska vi bara framåt, vi ska vinna valet och vi har en partiorganisation som är på tårna.

Fullt medvetna om att katastrofval väntar

Det han inte berättade var att S-ledningen är fullt medveten om att ett katastrofval väntar. Partiet har gjort egna mätningar som visar att de riskerar ett närmast utraderande 9 september, där de går samma öde till mötes som systerpartierna i Grekland och Nederländerna.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!