Stockholms domstolar deltar i Pride

Prideparaden i Stockholm 2017. Foto: Guillaume (CC).

När Pride går av stapeln senare i sommar flockas politiker, organisationer och myndigheter för att visa upp sig tillsammans med homolobbyn och vinna PK-poäng. Försvarsmakten gick tidigare så långt att de beordrade personal att närvara, vilket de sedan fick kritik för. I år ska flera domstolar i Stockholm närvara under spektaklet.

HBTQ-LOBBYN. Alla tingsrätter i Stockholmsregionen samt Förvaltningsrätten deltar i år i Prideparaden och kommer att ha ett tält på festivalområdet. Alla medarbetare kommer också att bära en enhetlig pikétröja med Sveriges Domstolars tryck.

Tanken är att det i tältet på festivalområdet alltid ska finnas minst en domare på plats.

Domstolarna uppenbart inte opartiska

För att få delta i Pride måste man dela deras värdegrund. Sverigedemokraterna har tidigare hindrats från att delta eftersom arrangörerna anser att partiet inte gör det. Domstolarna gör dock det, eftersom de är välkomna.

Magnus Åhammar, rådman vid Förvaltningsrätten och Migrationsdomstolen i Stockholm, ser ett allvarligt problem


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!