Fotboll ska spelas av kärlek till bollen – inte som feministiskt statement

Caroline Seger tror att man kan tvinga folk att gilla damfotboll

Landslagsspelaren Caroline Seger skriver på Instagram att hon tjänar mindre än sina manliga motsvarigheter bara för att hon är född som kvinna. Har tanken aldrig slagit henne att det är publikintresset som styr idrottarnas inkomster?

SPORTKRÖNIKA. SVT Nyheter gör i dag ett stort nummer av att Caroline Seger är upprörd över att Fifa tredubblat ersättningen till de manliga fotbollsspelare som deltar i VM i Ryssland i sommar, men ingenting till damfotbollsspelarna. Seger skriver:

Caroline Seger. Foto: Wikimedia Commons.

”Jag är så glad över att vara en kvinnlig fotbollsspelare. Eller? Tack vare [sic] mitt kön tjänar jag mindre pengar och får inte samma erkännande eller förutsättningar som en man. BARA för att jag är född som en kvinna.

Det är så mycket jag skulle vilja säga, så mycket jag skulle vilja förändra, men jag är en KVINNLIG fotbollsspelare, så jag menar, vad kan jag göra? Jag vill fråga Fifa, Uefa och alla som tar beslut inom fotbollsvärlden: Vill ni ens att kvinnliga fotbollsspelare ska finnas?”

Vill och vill. Det var väl ingen som på 1970-talet (när damfotbollen fick sitt genombrott) satt och tänkte: Hur sjutton ska vi få kvinnor att börja spela fotboll?


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}