Nykomlingar kan gå hur långt som helst!

I NHL har Vegas Golden Knights chockat ishockeyvärlden genom att som nybildat lag gå hela vägen till Stanley Cup-final. Kan de svenska politiska nykomlingarna chocka Politikersverige på samma sätt?

SPORTKRÖNIKA. Vegas Golden Knights ska spela final i Stanley Cup-slutspelet. Skräll? Överraskning? Orden räcker inte till. Totalt orimligt, finns inte på kartan och lika troligt som att Annie Lööf skulle säga något som andas sunt förnuft, är uttryck som passar bättre.

Det fanns knappt en enda människa som trodde att laget med spelare som halvt på allvar halvt på skämt kallades för dem som ingen ville ha, ens skulle ta sig till slutspelet. I juni 2017 genomfördes en så kallad expansionsdraft där de redan existerande lagen skyddade sina bästa spelare och gjorde andra tillgängliga. Bland de sistnämnda kunde Vegas plocka till sitt lagbygge – ändå var de flesta experter tämligen övertygade om att nykomlingen skulle bli ett strykgäng.

Golden Knights kommer från ökenstaten Nevadas kasinometropol Las Vegas – inte precis ett ställe med gamla ishockeytraditioner.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!