Året då vänsterextrema kallas vänsterextrema

Totalförsvarets forskningsinstitut kallar stiftelsen Expo för vänsterextremister och buntar ihop dem med andra vänsterextremister. Det är inte en dag för tidigt, menar Björn Björkqvist.

KRÖNIKA. Tidigare i maj kom Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) ut med sin rapport Den digitala kampen – autonoma rörelser på nätet. Den här typen av rapporter från myndigheter är sällan speciellt intressanta. Rapporterna vänder sig till medierna och brukar sammanfatta vad de läser i samma medier som de nu vänder sig till. I det stora hela är detta inget undantag.

Man förstår ju att såväl FOI som Säpo skulle kunna berätta mycket okänt i sina rapporter, men varför skulle de? Journalister av i dag är lata och älskar bekräftelse och när de får myndighetsrapporter som helt bygger på vad journalister redan skrivit känner de sig viktiga och reflekterar inte alls över det orimliga i att statliga underrättelseorganisationer baserar sina rapporter på vad de hittar hos Sveriges Radio och Aftonbladet, som i sin tur baserar sin journalistik på vad de hittar på Twitter.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}