Brittiska tidningar förbjuds skriva om målet mot Tommy Robinson

Under fredagseftermiddagen, kort efter att Tommy Robinson av oklara orsaker greps i samband med att han rapporterade från en våldtäkts/groomingrättegång, fattade domstolen (The Leeds Crown Court) beslut om att alla tidningar i Storbritannien förbjuds skriva om ärendet innan rättegången är över.

JÄRNHÄLEN. Tidningen Svegot skrev i fredags om Tommy Robinson som greps i samband med att han utförde sitt arbete som journalist och övervakade en våldtäkts/groomingrättegång med 29 personer åtalade, varav åtta med namnet Muhammed, i Leeds.

Media tystas av domstolen

Senare på eftermiddagen fattade domstolen beslut om att all rapportering om Tommy Robinsons fall är förbjuden. Inga brittiska tidningar får skriva om gripandet i sig, förundersökningen mot honom, hans häktning eller om rättegången. Först när rättegången är klar lyfts förbudet.

Breitbart London, Mirror, Daily Record, Birmingham Mail och Russia Today följde direkt rättens censurorder (som du kan se nedan) och tog bort artiklar om Robinson och fallet.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!