Lyckat torgmöte för AFS i Växjö – trots bisarr polisanmälan

Kasselstrand: "Det hela är så otroligt löjligt"

Hundratals entusiastiska svenskar samlades i dag i Växjö för att både visa sitt stöd för Alternativ för Sverige och samtidigt protestera mot islamiska böneutrop.

MOTSTÅND. Förväntningarna var höga hos många i dag när Alternativ för Sverige, AFS, höll sitt första torgmöte och därmed inledde sin valkampanj. De höga förväntningarna infriades. Runt 400 modiga svenskar slöt upp för att visa sitt stöd för AFS och sitt missnöje med den alltmer tydliga islamiseringen av vårt hemland.

Några få motdemonstranter hade samlats och gapade i sedvanlig ordning sina ramsor om att rasister inte skulle få finnas på “deras” gator. Tidningen Svegots reporter Ingrid Carlqvist som var på plats beräknar att motdemonstranterna var färre än tio, men lika otrevliga som vanligt. Carlqvist berättar att stämningen överlag var mycket god.

— Människor var mycket positiva och laddade! Det var otroligt skönt att bara vara där. Man ser äntligen hoppet i människors ögon. Vädret var strålande och Kasselstrand och de andra höll väldigt bra tal. Många spontana applåder och glada tillrop. Det känns så skönt att de frågor man själv tycker är viktigast nu drivs av ett riktigt parti. Det ger våra argument en helt ny tyngd och legitimitet. Precis som Kasselstrand sa i sitt tal så spelar inga andra politiska frågor någon roll om vi inte påbörjar en massiv återvandringspolitik.

Huvudpersonen är nöjd

Även huvudpersonen, AFS partiledare Gustav Kasselstrand, var mycket nöjd med dagen trots att han blev polisanmäld på mycket märkliga grunder. Tidningen Svegot kontaktade honom för att få höra vad han tyckte om torgmötet.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}