Rykten från Sveavägen 68: Löfven kan få sparken

Försvarsminister Peter Hultqvist är hetaste kandidaten att ta över

Fyra olika förslag till lösning på S-krisen diskuteras – två av dem innebär att Stefan Löfven får avgå som partiledare. Enligt källor till Tidningen Svegot sitter statsministern mycket löst till.

SOSSEPANIKEN. Det råder full panik på sossarnas partihögkvarter Sveavägen 68 i Stockholm, vilket Tidningen Svegot skrev om redan i går. Opinionssiffrorna är så låga att partiet riskerar att för första gången i modern tid inte bli riksdagens största parti, vilket av alla skulle uppfattas som en total förnedring.

Den som sitter mest löst till är partisekreteraren Lena Rådström Baastad – hon kan offras utan några större problem. Frågan är bara hur det skulle leda till ökade opinionssiffror, Rådström Baastad är i princip helt okänd för allmänheten. Dessutom är det på intet vis hennes sätt att kommunicera Socialdemokraternas politik som är problemet – problemet är att ingen längre vet vad partiet står för.

Är det ett Europa utan murar som man jobbat så intensivt för de senaste decennierna eller är det en återgång till klassisk ”nationalsocialdemokratisk” politik med hårda invandringsregler, hårda krav på anpassning till svenska regler och lagar och total lojalitet med svenska folket?

Krävs något mera drastiskt

Nej, ska väljarna verkligen förstå att sossarna lägger om kurs och blir tydliga med vart de ska ta landet så krävs något betydligt mera drastiskt – att sparka Stefan Löfven.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!