“Dagens feminism ett hån mot de miljontals män som byggt samhället”

Slottsfrun Alexandra von Schwerin arrangerar mansutställning

Hon har gjort sig känd som en stark och bestämd feministisk röst och har tidigare arrangerat utställningar om kvinnohistoria på slottet Skarhult. Men i samband med Metoo-rörelsen fick Alexandra von Schwerin sig en tankeställare.
– Det pratas mycket om att män bara är as och svin, ska min 14-årige son behöva stå ut med att höra det?

BOYPOWER. När utställningen “You Go Boy” hade vernissage i helgen var det mycket riktigt Alexandra von Schwerins 14-årige son Werner som stod för den formella invigningen. Utställningen är ett slags present till Werner, berättar Alexandra von Schwerin för Tidningen Svegot.

– Överallt i samhället ser man de här krafterna som försöker detronisera och demonisera männen. Det är allt från Beyonce som står och skriker “Who run the world – girls”, till de otroligt aggressiva feminister som ifrågasätter om vi överhuvudtaget behöver män. Vilken fråga! Vilket hån mot alla de miljontals män som byggt upp vårt samhälle, som slitit och släpat med 80 timmars arbetsvecka.

Alexandra von Schwerin har arrangerat utställningar på slottet Skarhult i mellersta Skåne i fem år, och har tidigare fokuserat mycket på kvinnors ställning genom historien. Hon kallar sig fortfarande feminist, men har på sistone kommit att fundera allt mer över hur en del av kvinnorörelsen egentligen uppför sig mot män.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!