Özz Nûjen avbokad igen

Efter all uppmärksamhet kring Uppdrag Gransknings intervju av komikern Özz Nûjen väljer nu företagsmässan Affärsracet att ställa in hans medverkan.

TRÅKIGT. I onsdags förra veckan ställde Tidaholms kommun in en föreläsning om mångfald där Özz Nûjen skulle medverka. Nu gör företagsmässan Affärsracet likadant.

Planen var att Nûjen skulle vara hemlig gäst och underhålla publiken på arrangemanget 30 maj. Efter all negativ publicitet kring komikern har arrangören nu ångrat sig. Till Fria Tider säger projektledaren Micael Ragnar att men inte vill att fokus ska ligga på uppmärksamheten kring Nûjen.

— Utifrån det mediefokus som var på honom vi ansåg då att Affärsracet är något som ska leva sitt liv. Fokus ska vara på Affärsracet och inte på det fokus som har varit på honom.

Tidaholms kommun betalade ut hela Nûjens ersättning trots att han inte höll någon föreläsning. Vad som gäller denna gången vill Ragnar inte berätta.

— Jag vill inte gå in på hur det ser ut i detalj men det är ett avtal med hans bokningsbolag och oss, enligt gängse normer.

När Tidaholm ställde in skyllde komikern på “trollarméer” som var organiserade av “rasistiska alternativa nyhetsbyråer”. Vi får se vad han skyller på denna gång.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}