Egohumanister förfasas över mindre liberala invandringsregler

Åtta etikforskare skriver i dag i Dagens Nyheter om att Socialdemokraterna och Moderaterna sviker det svenska folket genom att tala om begränsad invandring. Artikeln bevisar dock inte mycket annat än stora brister på våra universitet.

KRÖNIKA. Åtta egohumanister som titulerar sig etikforskare gick i går ut i Dagens Nyheter och krävde att Socialdemokraterna och Moderaterna återgår till ordningen. Sverige ska fortsätta ta emot hur många invandrare som helst. DN slår hårt på stora trumman och påpekar att det är forskare som menar att Sveriges två största partier (i senaste valet) sviker det svenska folket genom att nu inför valet tala om en skärpt invandringspolitik. Men artikeln har knappast något med deras forskning att göra. Det är i stället ett själadött tyckande från ett gäng egohumanister som vill samla godhetspoäng genom att rapa fram floskler utan substans.

Vi kan kika på några citat ur texten.

”Att stänga gränser, att röntga de ungas kroppar för att fastställa deras ålder, att utvisa till Afghanistan är både inhumant och politiskt impotent.”

Etikforskarna menar alltså att det är inhumant att fastställa ålder på människorna som valt att slänga sina identitetshandlingar innan de kommit fram till Migrationsverket.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}