Ännu en riksdagsledamot hoppar över till AFS

Anna Hagwall, som uteslöts ur Sverigedemokraterna 2016 efter en motion om mediekoncentrationen i Sverige, har gått över till Alternativ för Sverige. Kanske inte så konstigt med tanke på att hennes son Martin Hagwall sitter i partistyrelsen.

AVHOPPARE. I dag meddelade den politiska vilden Anna Hagwall att hon kommer att ägna sina sista månader i riksdagen åt att arbeta för nybildade AFS. Hagwall uteslöts ur SD efter en mediestorm angående en motion hon skrivit om den osunda mediekoncentrationen i Sverige. Hon anklagades för antisemitism trots att hon inte nämnde någon etnisk grupp i sin motion, utan skrev:

”Hela åttio procent av medierna ägs och kontrolleras av en och samma ägare. Det är inte acceptabelt.”

Att påpeka att den judiska familjen Bonnier äger nästan alla medier i Sverige, även om man inte nämner dem vid namn eller etnicitet, tolkas som nazism och antisemitism. Efter att medierna hade jagat SD-ledningen i flera dagar beslöt de sig för att sparka ut Ungernfödda Anna Hagwall ur partiet i oktober 2016. Sedan dess har hon suttit kvar som politisk vilde.

Inte längre välkommen i partigruppen

I början av året ställde Hagwall upp i en intervju för Nya Tider. Hon berättade där om hur hon behandlades av sitt parti:

– Det mest obehagliga var dock att jag inte längre var välkommen i partigruppen som jag tillhört. Jag fick byta kontor till ett långt bort i en avlägsen ända av huset.

Ändå har hon inte ångrat att hon skrev och lämnade in sin motion.

– Absolut inte. Jag har aldrig tvekat om att det var rätt att lämna in motionen. Landets katastrofala tillstånd beror i stor utsträckning på medierna och där är Bonniers särskilt ansvariga. Nu har jag både tid och ännu mer lust att ta reda på varför det är så känsligt att kritisera just dem. Nu, ett år senare vet jag mycket mer.

Hade bestämt sig för att sluta med politik

En tid senare tog jag kontakt med Anna Hagwall för att också få göra en intervju, men då hade hon bestämt sig för att hon hade sagt sitt och ansåg att hennes karriär inom politiken var avslutad.

Men nu har hon uppenbarligen fått tillbaka den politiska kamplusten. Till SVT Nyheter säger hon:

– Jag tycker att Alternativ för Sverige har en väldigt bestämd och klok återvandringspolitik som är nödvändig för att undvika sammanbrott i det svenska samhället.

Men något mer riksdagsarbete blir det inte efter 9 september. AFS spikade sin riksdagslista för flera veckor sedan. Om partiet kommer in byter Anna Hagwall plats med sin egen son Martin som står som nummer 10 på partiets riksdagslista. Martin Hagwall presenteras så här:

“IT-entreprenör och grundare av delningssajten forskarbladet.se och medieföretaget Svenskt Branschforum som han tidigare var VD för. Gift och har en dotter. Spelar konsertpiano och tränar kampsport på fritiden. Brinner för mediepolitik och yttrandefrihet på nätet.”

Anna Hagwall är den fjärde riksdagsledamoten som valdes in för Sverigedemokraterna i valet 2014 som nu hoppat över till Alternativ för Sverige. De övriga är Olle Felten, Jeff Ahl och förre partiledaren Mikael Jansson.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}