Tidaholms kommun ställer in föreläsning med Özz Nûjen

Att bjuda in Özz Nûjen som föreläsare har aldrig varit en speciellt bra idé, men nu är den sämre än någonsin. Tidaholms kommun ställer in en föreläsning om “mångfald” efter att kritiken vuxit sig för stor.

RÄTTVISA. Tidaholms kommun har bevisligen inte hängt med på sistone. Kritiken mot den så kallade komikern Özz Nûjen efter hans framträdande i Uppdrag Granskning har varit massiv. Nûjens twitter-flöde är fullspäckat med hånande kommentarer och hans påstådda vänner inom komikerbranchen är tysta som möss. Inget av detta verkar de ansvariga i kommunen ha hängt med på. Någon elak skribent hävdade till och med att Nûjen borde åka hem till sitt hemland och sluta förpesta tillvaron för oss svenskar.

Men inte i Tidaholm. Där kläckte någon idén om att bjuda in Nûjen för att föreläsa. Men inte hur man anställer svart enklast, eller hur man skämmer ut sig i en intervju. Inte heller hur man bygger en komikerkarriär utan att vara rolig. Nej, ämnet var integration och mångfaldsarbete.

“Om du är mottaglig att byta ut dina fördomar och ditt gamla tankesätt mot kunskap och i stället tänka på möjligheterna med mångfald så är denna föreläsning lämpad för dig.

När Özz pratar om mångfaldsarbete i arbetslivet handlar det inte i första hand om etnisk mångfald utan om verklig mångfald. Det är en stor skillnad. Verklig mångfald handlar om att inkludera HBT-människor, rörelsehindrade, äldre, överviktiga, smala, invandrare, kvinnor … och till slut blev dessa till en majoritet – fastän dessa frågor ofta kallas minoritetsfrågor.”

Glädjande nog så verkar det inte som speciellt många är sugna på att byta ut sina fördomar och gamla tankesätt, eller att tänka på möjligheterna med mångfald.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}