Pedofilläkaren misstänks ha förgripit sig på 70 barn

Omhäktades på onsdagen – nekar fortfarande

Den 28-årige spanske läkaren kan vara en av de värsta seriepedofilerna Sverige skådat. Polis och åklagare misstänker att han har förgripit sig på över 70 barn, en del av dem vid flera tillfällen.
– Jag personligen har aldrig handlagt ett ärende i den här storleksordningen tidigare, säger kammaråklagare Ann Lidén till Tidningen Svegot.

SEXUALBROTT. Läkaren kom till Sverige 2014, hitlockad för att råda bot på läkarbristen i landet. Han bosatte sig då i Norrland och ställde upp i tidningsreportage om hur viktigt han tyckte det var att lära sig bra vardagssvenska. Året därpå flyttade han vidare till en medelstor ort i Mellansverige. Redan 2016 ska han ha anmälts av en patient som upplevde obehag efter en undersökning, men det var först i november 2017 som härvan började rullas upp.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!