Deprimerande Lamotte-sändning från Växjö

Efter att ha sett Joakim Lamottes direktsändning från Växjö i kväll råder det ingen tvekan – svenskar och muslimer har ingenting gemensamt och vill inte ha med varandra att göra. Över huvud taget.

BÖNEUTROP. När Joakim Lamotte drog igång sin direktsändning från Stortorget i Växjö i kväll hade ett 30-tal Växjöbor tagit sig till Stortorget för att säga sin mening om böneutropen. Budskapet var entydigt:

– Vi vill inte ha böneutrop här! Det är fruktansvärt! Vi är livrädda!

Det var främst kvinnor som kommit till torget för att säga sitt hjärtas mening. De talade om att islam inte respekterar kvinnor, om det orättvisa i att katolska kyrkan inte fick ringa i kyrkklockan medan muslimerna däremot ska få ropa ut sitt budskap på ett språk som svenskarna inte förstår. Oron var stor över att om man ger muslimerna lillfingret så tar de hela handen. Flera spekulerade i att polisens beslut att ge tillstånd till böneutrop handlar om rädsla för muslimer.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer