300 utländska imamer kommer till Frankrike för ramadan

I går inleddes muslimernas fastemånad ramadan, en högtid som kommit att ta allt större utrymme i Väst på grund av den stora muslimska invandringen. I Frankrike får 300 imamer specialvisum för att kunna ta hand om alla troende.

ISLAMISERING. Turkiet, Algeriet och Marocko har ungefär 300 imamer stationerade i Frankrike permanent, men under fastemånaden ramadan räcker de inte till. Därför kallas nu ytterligare 300 in från Algeriet och Marocko.

Stort tryck under ramadan

Frankrike har uppemot 10 procent muslimer i befolkningen och under ramadan är det många av dem som besöker moskéer och deltar i det religiösa livet. Även sekulära muslimer blir mer deltagande under denna månad eftersom tro, tradition och kultur är så sammanvävd inom islam.

Detta gör att de imamer som finns i landet inte räcker till och därför tar man in extra hjälp utifrån. Detta enligt ett avtal mellan Frankrike och de berörda staterna.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!