George Soros lämnar Ungern helt och hållet

Ännu en seger för premiärminister Viktor Orbán

Open Society Foundation kastar in handduken och lämnar Budapest. Genom idog kamp mot globalisten har Viktor Orbáns regering tvingat honom ut ur landet.

GLOBALISTFÖRLUST. Den Ungernfödde miljardären och globalisten George Soros, 87, har länge varit en nagel i ögat på det konservativa Ungern. Genom sin stiftelse Open Society Foundations pumpar han in pengar till organisationer vars främsta mål är att krossa nationalstaterna och översvämma Europa med främlingar.

I ett pressmeddelande skriver Open Society att de inte längre orkar med den allt mer repressiva miljön i Ungern och därför flyttar kontor och personal från Budapest till Tysklands huvudstad Berlin. Tillsammans med andra ”internationella finansiärer” (läs globalister) ska de ”fortsätta sitt viktiga arbete med frivilligorganisationer i Ungern om frågor som konst och kultur, pressfrihet, transparens, utbildning och sjukvård för alla ungrare”.

Det Soros kallar repressiv miljö handlar om att Ungerns regering förbereder sig för att införa fler restriktioner för organisationer som hans. Lagförslagen kallas till och med Stoppa Soros-paketet.

”Ungerns regering har svärtat ner oss”

I pressmeddelandet kan man läsa:

”Ungerns regering har svärtat ner och förvrängt bilden av vårt arbete och förtryckt civilsamhället för politisk vinnings skull, och använt metoder som aldrig tidigare skådats i EUs historia, säger Patrick Gaspard, ordförande för Open Society Foundations. Det så kallade Stoppa Soros-paketet av lagar är bara det senaste i en serie av liknande försök. Det har blivit omöjligt att skydda vår verksamhet och vår personal i Ungern från godtycklig inblandning från regeringen.”

Antagligen är detta första gången George Soros möter motstånd från en regering i ett land han på olika sätt försökt infiltrera och påverka. När han 1992 orsakade finanskris i såväl Storbritannien som Sverige genom att spekulera i ländernas valutor, tjänade han enorma summor. Det var han efteråt glad för:

– Jag har inte för ett ögonblick dåligt samvete för att ha tjänat på devalveringen. Jag spekulerade inte mot pundet för att hjälpa England. Jag gjorde det inte för att skada England. Jag gjorde det för att tjäna pengar, har han sagt om händelsen som gjorde honom en miljard dollar rikare och störtade två länder in i finanskriser.

Filantrop eller kallhamrad globalist?

2005 dömdes han till böter för insiderhandel efter att på 1980-talet ha köpt aktier i en fransk bank som han enligt vad han fått veta skulle nås av ett planerat bud.

I mainstream-medier framställs Soros som en filantrop som av sitt hjärtas godhet öser en del av sin förmögenhet över fattiga afrikaner och araber som söker lyckan i Europa. I alternativa medier beskrivs han oftast som en av de allra värsta globalisterna som tjänar såväl pengar som inflytande på att krossa Europas nationalstater. Han är en av få globalister som är synlig, övriga verkar ha familjen Wallenbergs gamla motto ”verka, men inte synas”, som främsta ledstjärna.

I en intressant intervju med Swebb-tv berättar teknologie doktor Lars Bern om globalisternas makt. Bland annat avslöjar han att de äger 90 procent av Västvärldens medier.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!